Manuele Fysiotherapie, goede praktijk gevonden

Onlangs heb ik een goede praktijk gevonden voor manuele fysiotherapie. Deze therapie wordt gegeven door een fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut heeft naast de opleiding voor fysio therapie ook een vervolg opleiding gevolgd voor deze soort therapie. Door deze opleiding weten zij veel over technieken gericht op de gewrichten Daardoor kunnen zij gewrichten beter laten bewegen. Ook kunnen zij jou leren om betere houdingen aan te nemen om de klachten te verminderen. Ook gebruiken zij diverse technieken voor de wervelkolom. Ik ben bij deze therapie gekomen via mijn huisarts.

Manuele Fysiotherapie

Manuele Fysiotherapie voor verschillende klachten

Manuele fysiotherapie kan voor veel soorten klachten worden gebruikt. Hierbij jij denken aan:

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Heupklachten
  • Gewrichtsklachten

Nadat ik het advies had gekregen om deze therapie te volgen, ben ik gaan kijken welke praktijk deze behandeling gaf. Via het internet kwam ik terecht op de website van: hierhebikpijn.nl. Op deze website staat heel veel informatie. Ook heeft deze website een zoekfunctie waar jij een praktijk kan vinden voor deze therapie. In de zoekfunctie hoef jij alleen maar de woonplaats in te vullen en dan krijg jij de praktijken te zien.

Manuele Fysiotherapie

Wat gebeurt er tijdens een afspraak?

Wanneer jij een eerste afspraak maakt bij de fysiotherapeut, dan krijg jij een intakegesprek. Dit wordt gedaan om te kijken of jij wel op de goede plek zit voor een behandeling. Er worden vragen gesteld om inzicht te krijgen in de klachten. Daarna komt er een lichamelijk onderzoek om te kijken hoe het met de beweging en houding van de gewrichten is. Nadat de fysiotherapeut dit allemaal heeft gedaan, kan hij bekijken wat de oorzaak is en welke behandeling daarvoor nodig is. De technieken van de manuele fysiotherapie hebben mij erg goed gedaan. Ook kreeg ik oefeningen mee naar huis om thuis verder te oefenen. Ook worden er goede adviezen meegegeven om de terugkeer van de klachten te voorkomen. Kijk eens op deze website naar een praktijk.