Hoe voorkom je voetschimmel?

Iedereen kent het wel, voetschimmel. En iedereen kent ook iemand die het heeft gehad, of je hebt het zelf een keer gehad. Dat is heel waarschijnlijk aangezien zo’n 15% van de Nederlandse bevolking last heeft van voetschimmel. Het is een irritante aandoening. Je krijgt jeukerige huid tussen je tenen. Dit is een nare plek want je kan er niet goed bij om te krabben. Ook ontstaan er schilfers die de schimmel verspreiden naar andere mensen. Gelukkig kun je hier lezen hoe je voorkomt dat je het krijgt.

Preventief

Er zijn verschillende manieren om voetschimmel tegen te gaan. Was je voeten dagelijks, en dat het liefst met weinig tot geen zeep. Dit is zodat je de zuurtegraad van je huid niet aantast. De zuurtegraad beschermt je voeten van schimmels. Zorg ervoor dat je je voeten goed afdroogt. Geef hierbij extra aandacht aan de ruimte tussen je kleine tenen. Zorg ervoor dat je dagelijkse frisse en schone sokken aantrekt. Draag daarnaast schoenen die goed ventileren. Als je in je eigen huis loopt, loop dan zoveel op blote voeten of sokken.

voetschimmel

Meer tipsVoetschimmel wordt vaak opgelopen op plekken waar mensen veel met blote voeten rondlopen. Denk aan zwembaden en sauna’s waar je deze schimmelinfectie kan oplopen. Loop in deze plekken rond op waterbestendige slippers en het moet goed komen. Je wordt besmet door de schilfers die van de voeten afvallen. Zorg ervoor dat als je naar huis gaat, je voeten goed droog zijn. Dan nog een laatste tip: Poeder je sokken en je schoenen met babypoeder. Dit houdt je voeten goed droog.